• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!

Pool ovan mark: Ovanmarkspool & Utomhuspool

 

Bästsäljare

Förverkliga pooldrömmen med en egen pool i trädgården från Riopool. Våra ovanmarkspooler kan grävas ner, byggas in eller placeras som de är, ovan mark. 

Riopool erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa och prisvärda ovanmarkspooler i trä, stål och komposit.

På den här sidan kan du läsa mer om våra olika pooler och hitta rätt pool för just dig och dina behov.

Kontakta oss om du har några frågor eller funderingar så hjälper vi dig att hitta rätt pool!

NYHET - Exklusiva Liners till Familypool träpool

För våra Familypooler i trä kan vi därtill även erbjuda exklusivt designad och påkostad premiumliner i olika färger och mönster.

 

Hitta rätt ovanmarkspool hos Riopool

Riopool har som mål att förverkliga pool- och spadrömmen för fler svenskar. För att göra det levererar vi högkvalitativa och noga utvalda produkter till bra priser, i hela landet.

Vi har lång erfarenhet av pool-branschen, och har varit med sedan 60-talets pionjärer bringade badglädje med familjepooler till svenska folket. Idag erbjuder vi både pooler och spabad i hög kvalitet, till bra priser.

Vi på Riopool hjälper till att förverkliga pooldrömmen genom badklara pooler med enkel montering, trygga köp, snabba leveranser och utmärkt kundservice. Tack vare att vår verksamhet bygger på online-köp kan vi erbjuda pooler till både bra priser och hög kvalitet. Ett klick bort. Enklare blir det inte.

Pool ovan mark: Ovanmarkspool & Utomhuspool

Att bygga en pool är en dröm för många, en investering som betalar sig i ovärderliga barnskratt och härliga stunder för alla åldrar. För att spara pengar kan du välja att bygga poolen själv. Ovanmarkspooler är enklare och billigare att bygga än nedgrävda pooler. De finns i olika storlekar och modeller, så du kan hitta en som passar din trädgård och dina behov.

Riopool erbjuder ett brett utbud av ovanmarkspooler, både i stål, trä och träkomposit. Våra pooler är tillverkade av högkvalitativa material och håller högsta standard när det gäller prestanda, kvalitet och barnsäkerhet.

Riopools ovanmarkspooler är designade för att vara enkla att bygga själv. Alla pooler levereras med en komplett instruktionsbok.

Det billigaste och snabbaste sättet att få poolen på plats är genom en ovanmarkspool. En ovanmarkspool kan även byggas som en nedgrävd eller delvis nedgrävd pool. Att bygga in ovanmarkspoolen i altanen eller tralldäcket är det vanligaste tillvägagångssättet, men det går också att gräva ner en ovanmarkspool under marken genom att bygga trall runt den.

Vi har ovanmarkspooler med stålvägg, komposit och trä.

SNYGGA & ENKLA POOLPAKET

Riopools poolpaket för enkel självmontering däckas in snyggt, grävs ner eller står stiligt direkt på tomten med sin klassiskt tidlösa vackra design.

Poolpaketen levereras kompletta och badklara med stomme (stålvägg, träreglar eller träkomposit), liner, reningsverk, stege & bra lättlästa instruktioner. - snabbt klart för bad! 

Bahia är vår populära stålväggspool som passar de flesta och ger otroligt mycket badglädje trots att det är så prisvärd och jämförelsvis billig pool.

Laguna är en stor pool med baddjup upp till ca 120 cm för dem som vill ha extra baddjup och vill ha det lilla extra till sin stålväggspool.

Riopool Graphite är en designad stålväggspool som står snyggt som trädgårdspool tack vare sin grafitmönstrade stålvägg och också fungerar som solfångare tack vare sin mörka yta.

Familypool är våra populära träpooler i timmervirke av högsta kvalitetsklass som står rubust och naturligt vackert ovan jord, eller i slänt delvis nedgrävda.

Kompositpool är vår nya ovnamarkspool i det nya spännande materialet träkomposit som inte kräver samma underhåll som trävirke. 

KVALITET & SÄKERHET 

Vi på Riopoool använder erkända ledande tillverkare som är specialiserade på våra poolprodukter. Vi väljer tillvekare som leder utvecklingen inom poolkvalitet och barnsäkerhet.

Riopool har Europatillverkade och certifierade ovanmarkspooler enligt de strängaste Europaledande normerna NF P 90 för barnsäkerhet, rening & miljö. Stålväggspoolens poolvägg är tillverkad av högkvalitativ Magnelis® rostskyddsbehandlad stålplåt från Europas ledande tillverkare. Se Magnelis® video på den här länken

 

 • Vanliga frågor och svar om ovanmarkspool

  Vilken ovanmarkspool är bäst?

  Bästa pool ovan mark beror på din budget samt vilken storlek och vad som passar din tomt och din stil. Alla våra ovanmarkspooler går även att gräva ner delvis i mark eller nedgrävd helt. Med sin klassiskt tidlösa vackra design står de fint även som snygg pool ovan mark i stål, trä eller komposit (träkomposit). Man kan även ha den som inbyggd vare sig utomhuspoolen står som ovan mark eller nedsänkt. Formerna är ovanmarkspool oval eller rund för stålvägg och oktagonal rund eller oktagonal oval (avlång) för trä och kompositpool. Fyrkantig och rektangulär pool finns som träpool. 

  Hur stor utomhuspool ska man ha?

  Hur stor utomhuspool som är lagom är väldigt individuellt och beror på vad som passar på tomten och till huset.

  Man vill ofta ha en så stor pool som möjligt, men man vill också ha en generös yta runtom poolen för att hänga och umgås i en härlig poolmiljö. Välj den poolstorlek som passar bäst för dig och din tomt. Markera ut poolen på tomten med leksaker eller annat för att få en känsla av storleken och placeringen.

  Poolstorlekstabellen för ovanmarkspool nedan kan användas som inspiration. Barn badar i alla storlekar, men vuxna vill gärna ha mer utrymme för avslappning och relax.

  Poolstorlekstabell för inspiration:

  Badare  Diameter  Oval

  1-2 | 240 / 300

  2-3 | 360 | 490x360 

  3-4 | 460 | 610x360

  4-5 | 550 | 730x360

  6-   |         | 910x460

  Vad kostar en ovanmarkspool? Är det ett billigt alternativ?

  En liten billig pool ovan mark kan kosta från 6 000 med stålvägg upp till 50 000 kr och uppåt i trä eller träkomposit lite beroende på poolens storlek, form och material. Sen tillkommer tillbehör som tex värme mm. Riopools poolpaket finns som stålväggspoool; Bahia, Laguna, Graphite och Slim Line, Träpool; Familypool samt Rio Kompositpool; pooler i träkompsit. Glöm inte att budgetera även för markarbete och tillbyggnader. Ska poolen grävas ner och trädäck byggas så är det ofta schaktning och däckbygget som blir de stora kostnadsposterna snarare än själva poolen.  

  Hur gör man för att bygga in pool ovan mark?

  För att bygga pool ovan mark behöver man ett stabilt underlag som håller för poolens vikt och som är rakt och fint i våg. Generellt så gräver man bort växtlagret, lägger hårt packat bärlager minst 15 cm kross och sedan topplager av hårt packad stenmjöl eller putssand. Runda pooler och ovala med sidostöd byggs sedan ovanpå, medan ovala Slim Line, Familypool träpool och Rio Kompositpool har U-balk som grävs ner i topp och bärlager som sedan återställs och packas ovanpå.

  Våra nya moderna Riopooler ha poolliner av hög kvalitet och behöver ingen sandvall eller poolvall.

  Markisoliering som polystyrenskivor (tex frigolit eller byggisoliering) går att lägga som topplager om man vill det. Dock är fördelarna med markisolering marginella samt brukar skarvarna mellan plattorna synas igenom även om tejpning minskar effekten en aning. Vill man ha extra komfort i sin poolbotten rekommenderar vi Folkpools poolmatta framför polystyrenskivor vilket både är billigare, bättre och snyggare när liner ligger på. 

Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen