• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!

Pool ovan mark: Ovanmarkspool & Utomhuspool

Spara pengar genom att bygga pool själv. Våra ovanmarkspool poolpaket är framtagna för att ge mycket pool för pengarna. Vi erbjuder en billig pool ovan mark, men som håller högsta klass när det gäller prestanda, kvalitet och barnsäkerhet. Riopool ovanmarkspool står vackert ovan mark i din trädgård med sin stilrena design. Att bygga pool ovan mark själv är en billig, snabb och enkel installation, men Riopools utomhuspooler kan även byggas in i tralldäck och till och med grävas ner helt eller delvis. Nedgrävd pool eller delvis nedgrävd pool kräver extra åtgärder så billigast, snabbast och enklast är att bygga poolen själv ovan mark. Det vanligaste är att bygga in sin ovanmarkspool i sitt tralldäck med luft emellan och utan att motfylla. Riopools ovanmarkspooler finns som stålväggspool (Bahia Pool Ovan Mark, Stor Laguna Pool samt Riopool Graphite), Familypool (träpool) samt Rio Kompositpool (träkomposit). 

NYHET - Exklusiva Liners till Familypool träpool

För våra Familypooler i trä kan vi därtill även erbjuda exklusivt designad och påkostad premiumliner i olika färger och mönster.

 

Vilken ovanmarkspool är bäst?

Bästa pool ovan mark beror på din budget samt vilken storlek och vad som passar din tomt och din stil. Alla våra ovanmarkspooler går även att gräva ner delvis i mark eller nedgrävd helt. Med sin klassiskt tidlösa vackra design står de fint även som snygg pool ovan mark i stål, trä eller komposit (träkomposit). Man kan även ha den som inbyggd vare sig utomhuspoolen står som ovan mark eller nedsänkt. Formerna är ovanmarkspool oval eller rund för stålvägg och oktagonal rund eller oktagonal oval (avlång) för trä och kompositpool. Fyrkantig och rektangulär pool finns som träpool. 

Hur stor utomhuspool ska man ha?

Hur stor utomhuspool som är lagom är väldigt individuellt och beror på vad som passar på tomten och till huset.

Vad kostar en ovanmarkspool?

En liten billig pool ovan mark kan kosta från 6 000 med stålvägg upp till 50 000 kr och uppåt i trä eller träkomposit lite beroende på poolens storlek, form och material. Sen tillkommer tillbehör som tex värme mm. Riopools poolpaket finns som stålväggspoool; Bahia, Laguna, Graphite och Slim Line, Träpool; Familypool samt Rio Kompositpool; pooler i träkompsit. Glöm inte att budgetera även för markarbete och tillbyggnader. Ska poolen grävas ner och trädäck byggas så är det ofta schaktning och däckbygget som blir de stora kostnadsposterna snarare än själva poolen.  

Hur gör man för att bygga pool ovan mark?

För att bygga pool ovan mark behöver man ett stabilt underlag som håller för poolens vikt och som är rakt och fint i våg. Generellt så gräver man bort växtlagret, lägger hårt packat bärlager minst 15 cm kross och sedan topplager av hårt packad stenmjöl eller putssand. Runda pooler och ovala med sidostöd byggs sedan ovanpå, medan ovala Slim Line, Familypool träpool och Rio Kompositpool har U-balk som grävs ner i topp och bärlager som sedan återställs och packas ovanpå.

Våra nya moderna Riopooler ha poolliner av hög kvalitet och behöver ingen sandvall eller poolvall.

Markisoliering som polystyrenskivor (tex frigolit eller byggisoliering) går att lägga som topplager om man vill det. Dock är fördelarna med markisolering marginella samt brukar skarvarna mellan plattorna synas igenom även om tejpning minskar effekten en aning. Vill man ha extra komfort i sin poolbotten rekommenderar vi Folkpools poolmatta framför polystyrenskivor vilket både är billigare, bättre och snyggare när liner ligger på. 

SNYGGA & ENKLA POOLPAKET

Riopools poolpaket för enkel självmontering däckas in snyggt, grävs ner eller står stiligt direkt på tomten med sin klassiskt tidlösa vackra design. Poolpaketen levereras kompletta och badklara med stomme (stålvägg, träreglar eller träkomposit), liner, reningsverk, stege & bra lättlästa instruktioner. - snabbt klart för bad! 

Bahia är vår populära stålväggspool som passar de flesta och ger otroligt mycket badglädje trots att det är så prisvärd och jämförelsvis billig pool.

Laguna är en stor pool med baddjup upp till ca 120 cm för dem som vill ha extra baddjup och vill ha det lilla extra till sin stålväggspool.

Riopool Graphite är en designad stålväggspool som står snyggt som trädgårdspool tack vare sin grafitmönstrade stålvägg och också fungerar som solfångare tack vare sin mörka yta.

Familypool är våra populära träpooler i timmervirke av högsta kvalitetsklass som står rubust och naturligt vackert ovan jord, eller i slänt delvis nedgrävda.

Kompositpool är vår nya ovnamarkspool i det nya spännande materialet träkomposit som inte kräver samma underhåll som trävirke. 

KVALITET & SÄKERHET 

Vi på Riopoool använder erkända ledande tillverkare som är specialiserade på våra poolprodukter. Vi väljer tillvekare som leder utvecklingen inom poolkvalitet och barnsäkerhet. Riopool har Europatillverkade och certifierade ovanmarkspooler enligt de strängaste Europaledande normerna NF P 90 för barnsäkerhet, rening & miljö. Stålväggspoolens poolvägg är tillverkad av högkvalitativ Magnelis® rostskyddsbehandlad stålplåt från Europas ledande tillverkare. Se Magnelis® video på den här länken

Vi räknar inte kvalitet i millimeter eller motorstyrka

En vanlig missuppfattning är att ju tjockare liner och mer watt i poolpumpen desto bättre. Det stämmer bara i de fall materialen är av dålig kvalitet och behöver förstärkas i tjocklek, eller möjligtvis dålig rening så att pumpstyrkan behöver överdimensioneras. Våra pooler har testats över hela Europa och världen och förfinats av poolproffs och experter, med förbättringar i kvalitet, säkerhet och miljö som gagnar både poolbyggare, poolbadare och en hållbar miljöhänsyn. Våra tillvekare utvecklar material och konstruktioner som överträffar äldre modeller i kvalitet och säkerhet genom att använda ledande Europeiska tillverkare av rostskyddad korrugerad poolplåt och UV-beständig och köldtålig poolliner. Överdimensionerad pumpstyrka kan förstöra sandfiltrets reningskapacitet genom ett för högt flöde. För effektiv rening krävs ett så lågt pumpflöde som möjligt genom ett så stort sandfilter som möjligt - precis som när källvatten renas när det sipprar ner igenom sandåsar. För certifiering krävs rätt pumpstyrka till rätt sandfilter. Dåligt optimerade höga kW siffror på pumpen innebär dålig reningseffektivitet och hög elräkning.

  • Efterlängtad lekplats
  • Simträning och vattenvana
  • Bästa barnkalasen, coolaste festerna
  • Hälsosam, skonsam träning för hela kroppen
  • Samlingspunkt för hela familjen
  • Avkoppling för ung som gammal
  • Naturliga platsen för trivsel och feststämning
  • Avkoppling på hemmaplan - slappna av runt din egen pool
  • Perfekt avslutning på dagen med ett avstressande kvällsdopp

Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen