• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!

Solsegel: Vattentätt & Vindtåligt

Vongaz solsegel

Vongaz solsegel ger din uteplats extra elegans med vackert designade insvängda hörn.

Vår kollektion innefattar:

  • Smarta vindtåliga grövre vävda solsegel minskar luftfånget och tål mer vind
  • Eleganta vattentäta solsegel i finvävda släta tyger som även ger ett visst regnskydd

Vongaz vindtåligt solsegel

Smarta vindtåliga Vongaz solsegel i grovvävt tyg låter regnvatten och luft passera. De blir mindre känsliga för vindar och regnansamling och kan sitta uppe utan översyn. 

Vongaz vattentätt solsegel

Det elegant finvävda tyget i Vongaz vattentäta solsegel kräver ett stabilare montage och eventuellt översyn då det regnar. Väl spänt och med lutning så fungerar det dock alldeles utmärkt som ett skydd utan konstant övervakning. Även om tyget är vattentätt kan kan fukt ta sig in under solseglet via kondens och sömmar.

Storlekarna avser cirkamått mellan fästpunkterna. Använd fästdon och rep för perfekt inpassning. Designen är snyggt insvängd upp till ca 30 cm på sidorna för extra tålighet.

Tips! Komplettera med fästdon och rep; Karbinhake, Vantskruv, Fästögla, Skruvögla och rep.

ModellVindtåligVattentät
MaterialGrovvävd 185 grams HD-PolyetenElegant 185 grams vattentät HD-Polyeten
Fördelar Luftigt tyg som ger skugga utan att fånga för mycket vindVattentätt elegant tyg för bättre regnavskärming
UV-skyddBegränsat30+

 

Ytterligare information om solsegel

En uteplats är inte komplett om det inte finns någon plats dit man kan söka sig för skugga. Man vill inte äta i direkt solsken, man vill kunna sitta och vila med en bok i handen och man vill även kunna skydda sina barn mot en alltför stark sol. Många tänker direkt på ett parasoll eller på en takmarkis. Fungerande alternativ, för all del, men även alternativ som är ganska dyra och som kommer med andra negativa sidor. Ett solsegel är en billigare och bättre lösning.

Ett solsegel är ett perfekt skydd som solen. Det är dels prisvärt och dels så har det även en väldigt lång livslängd. En annan fördel gäller det estetiska. Ett solsegel får en altan eller en uteplats att kännas personlig och ger dig som husägare en unik plats som skiljer sig från mängden. Det känns lite som att befinna sig på en båt - men där du är på det fasta landet. Du får, helt enkelt, en marin känsla som du dessutom kan bygga vidare på rent inredningsmässigt med matchande dynor, kuddar och andra detaljer.

Ett solsegel är, till skillnad mot en markis, dessutom något som du utan problem kan montera själv. Det som krävs är fästpunkter och detta finns redan på exempelvis väggen. Kompletterat du med en- eller två stolpar så har du också något att fästa duken i mittemot husets fasad. De utförliga instruktionerna visar exakt hur du fäster duken på ett säkert och hållbart sätt. Solsegel har många fördelar som man inte får negligera och det är definitivt ett alternativ att överväga.

Solsegel rektangulärt - ett bra skydd mot sol och regn

Ett solsegel finns i många former och storlekar samt i väldigt många färger. Det rektangulära solseglet är det mest populära och det som flest svenskar idag väljer. I övrigt kan man exempelvis välja en form av triangulär modell eller ett kvadratiskt solsegel. Många väljer också att kombinera flera solsegel för att få bättre täckning samt en vacker effekt som drar tankarna åt origami eller taket på operahuset i Sydney. 

Allt handlar om vilken typ av uteplats man har samt vilka krav man ställer. En viktig sak att poängtera är följande: ett solsegel skyddar primärt mot solen, men det ger även ett bra skydd mot regn. Det är inga problem att sitta under duken även om himlen skulle öppna sig. Solsegel vattentätt? Alla gånger! 

Vind då? Viss försiktighet kan krävas. Dagens solsegel klarar av vind på ett bättre sätt tack vare en mer robust och stabil konstruktion, men om det blåser riktigt rejält så gör man bäst i att plocka ner det. Något som lyckligtvis inte handlar om ett större projekt än att du knäpper loss hakarna vid varje infästning. Under vintern så kan du vika ihop seglet och förvara det exempelvis i källaren.

Solen idag har gått från att vara vår bästa vän till lite av en fiende. Vi vet numera att för mycket sol är skadligt för oss och att vi behöver skydd. Solsegel är en bra lösning som kan sättas på allt från en altan till ovanför barnens sandlåda. Det ger en extra trygghet och samtidigt så ger det oss extremt mycket njutning. Sommaren får, helt enkelt, en extra dimension av denna prisvärda investering.

Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen