• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!

Riopool Graphite 132/122 cm djup

Ovanmarkspool stål

Drömmer du om en egen pool i trädgården? Ta nästa steg till att förverkliga pooldrömmen med en prisvärd ovanmarkspool i stål, från Riopool. Våra pooler är perfekta för dig som vill ha en pool där du slipper bygga i veckor eller månader.

Riopool säljer och levererar prisvärda och kvalitativa stålpooler till hela Sverige. I vårt sortiment hittar du flera olika typer av ovanmarkspooler, bland annat vår ovanmarkspool i stål – "RioPool Graphite".

Vill du veta mer om våra ovanmarkspooler i stål?

Svart läcker pool Riopool Graphite Riopool Graphite pool ovan mark stålvägg snygg svart design i antracitgrå med grå liner för exklusiv färg

Hitta rätt ovanmarkspool hos Riopool

Riopool har som mål att förverkliga pooldrömmen för fler svenskar. För att göra det levererar vi högkvalitativa och noga utvalda produkter till bra priser, i hela landet.

Vi har lång erfarenhet av pool-branschen, och har varit med sedan 60-talets pionjärer bringade badglädje med familjepooler till svenska folket. Vi tycker att det ska vara enkelt att köpa och montera en pool. Därför erbjuder vi både pooler och tillbehör i hög kvalitet, till bra priser, som monteras enkelt och smidigt.

Vi på Riopool hjälper till att förverkliga pooldrömmen genom badklara pooler med enkel montering, trygga köp, snabba leveranser och utmärkt kundservice. Tack vare att vår verksamhet bygger på online-köp kan vi erbjuda pooler till både bra priser och hög kvalitet. Ett klick bort. Enklare blir det inte.

Riopool Graphite – ovanmarkspool i stål

Att välja en pool ovan mark istället för en nedgrävd pool är både billigare och smidigare. Riopool Graphite är en ovanmarkspool som kommer i snygg design med svart grafitmönster, som också fångar solens värme och genererar gratis uppvärmning!

Riopool Graphite finns som rund eller oval i flera olika storlekar och i höjderna 122 eller 132 cm. Riopool Graphite har uppgraderats med en vacker grå liner för exklusiv diskret färgeffekt på poolvattnet.

Om Riopool Graphite

 • 3-5 °C varmare vatten.

 • Designad stålväggspool med stilrent svart grafitmönster.

 • Pooldetaljer i vackert askgrått.

 • Elegant och stilren design.

 • Komplett poolpaket som är lätt att montera.

 • Uppgraderad med grå liner för en mer exklusiv färg på poolvattnet.

Gratis och miljövänlig uppvärmning

Den här poolen har en fantastisk egenskap då den är designad för att absorbera och fånga upp värmen från solens strålar. Poolen utnyttjas som solfångare och värmer upp vattnet – kostnadsfritt och miljövänligt.

Den svarta designen reflekterar inte solens strålar utan absorberar och fångar upp dem istället, och värmer på så sätt vattnet i poolen med upp till 3-5 extra grader.

Effekten kan ge upp till +3-5°C varmare vatten vilket motsvarar samma effekt som enklare solfångare – fast mycket smidigare, billigare och miljövänligare. Win-win-win!

Våra andra ovanmarkspooler:

Bahia pool ovan mark 122/120 cm

Laguna 132/130 cm hög

Familypool Träpool

Våra pooler levereras i poolpaket

Våra pooler levereras alltid i poolpaket som innehåller pool, stomme, liner, reningsverk med optimerad pump, sandfilter, sand, bräddavlopp, inlopp, kopplingar, slangar, slangklämmor samt godkänd löstagbar säkerhets-stege.

Våra ovala pooler i Graphite-serien levereras dessutom med stöttor och har även klätterskydd – allt för att uppfylla de högsta kraven för barnsäkerhet i och kring poolen.

Beställ din ovanmarkspool med Riopool idag!


Skyddskåpa Graphite svart pool ovanmark Svart pool Graphite utan toss

 

Snygga dekorfötter ingår för Graphite 132 och finns som tillval för Graphite 122.

Vanliga frågor och svar om ovanmarkspool stål

Vilken pool ovan mark är bäst?

Vilken ovanmarkspool som passar dig bäst beror på flera faktorer, inklusive dina specifika behov, budget och preferenser. Här är några faktorer att överväga när du väljer en ovanmarkspool:

 1. Material: Ovanmarkspooler kan vara tillverkade av olika material, inklusive metall, trä och olika typer av plast. Metallpooler, särskilt de som är galvaniserade för att motstå korrosion, är robusta och kan stå ute året runt. Plastpooler är ofta prisvärda men enklare med kortare livslängd och behöver tas ner för vintern och byggas upp igen på våren.

 2. Storlek och form: Välj en poolstorlek och form som passar din tomt och dina behov. Det finns olika former att välja mellan, som rund, oval och rektangulär.

 3. Installation: Vissa ovanmarkspooler är enklare att installera än andra. 

 4. Underhåll: Överväg vilken typ av underhåll poolen kräver. Vissa pooler har mer avancerade filtreringssystem och kan vara enklare att underhålla än andra. Sköter man poolvattnet så tar det löpande underhållet bara minuter. Man kan underlätta ännu mer med till exempel FiberTech Filterbollar och Poolrobot

 5. Budget: Din budget kommer att påverka vilken typ av ovanmarkspool du kan köpa. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Med en begränsad budget ger stålväggspoolerna otroligt mycket pool för pengarna utan att tumma på robusthet och kvalitet. Familypool i trä och Rio Kompositpool väljer man när materialvalet, utseendet och känslan är avgörande.

 6. Tillbehör och garantier: Kolla vilka tillbehör som ingår i poolpaketet, som trappor, filter, pump och eventuella skydd. Förutom poolstomme och liner behövs reningsverk (=pump + filter), samt stege för att kunna bada. Kemi och teststickor behövs för att hålla vattnet friskt och ett säkert poolöverdrag är ett krav, särskilt för inbyggda pooler. Bottendammsugare, borste och håv behövs för att hålla poolen ren. Glöm inte att se över garantivillkoren för din pool, så att du har koll på vad som gäller om något går sönder. 

Hur länge håller en ovanmarkspool?

Livslängden för en ovanmarkspool varierar beroende på flera faktorer, inklusive materialkvalitet, underhåll och väderförhållanden. Här är några generella riktlinjer:

Underhåll:

Fel vattenvärden som högt klorvärde eller surt vatten (lågt pH) sliter på alla material i och runt poolmiljön och förkortar livslängden. Med rätt vattenvärden och rätt underhåll håller poolen länge och man kan behöva byta endast liner eller smådelar för att förlänga livslängden ytterligare.

Typ av pool:

Stålväggspool står ute året runt med vatten i (precis som alla våra andra pooler i trä och träkomposit). Enklare rörhängda pooler, plastpooler och liknande måste tömmas och tas in för vintern vilket i praktiken håller några somrar för att sedan bytas upp till en stålväggspool.

Material och kvalitet:

Kvaliteten är viktigt men ibland svår att bedöma. Det är lätt att vilseledas i att tjockare material betyder bättre kvalitet vilket inte alltid stämmer. Ett bra material kan göras tunnare och ändå vara bättre. Ett dåligt material  behöver som kompensation göras tjockare för att inte brista och blir då tyngre, skrymmande och mer svårhanterligt.

Generellt sett kan en välskött ovanmarkspool förväntas hålla i flera år. Det är inte ovanligt att de håller i 10 år eller mer om de underhålls korrekt.

Måste man tömma en ovanmarkspool?

Våra Riopooler behöver man inte tömma för vintern utan man har kvar vattnet i dem året runt. Man sänker bara vattennivån till ca 10-15 cm under bräddavloppet vid vinterstängning. Enklare ovanmarkspooler kan man behöva tömma vattnet på eller helt montera ner inför vintern. 

Man ska alltid ha vatten i sin pool. Linerns livslängd förkortas på grund av uttorkning om poolen töms helt. Även poolväggarnas struktur försvagas ominte vattnet trycker på inifrån.

Att tömma en ovanmarkspool är alltså inte nödvändigt, och det finns några faktorer som kan påverka beslutet om att tömma eller inte tömma poolen:

 1. Klimat och säsong: I kallare klimat där det finns risk för frostskador, kan det vara rekommenderat att tömma poolen inför vintern. Detta förhindrar att vatten fryser och orsakar skador på poolens struktur och system. Våra Riopooler står med vattnet kvar året runt. Det sparar både miljömedvetet på vatten och ger styrka i konstruktionen att motstå väder och vind. Slangar och tillbehör töms på vatten noga för att inte orsaka frostskador.

 2. Underhåll och reparationer: Ibland kan det vara nödvändigt att tömma poolen för att utföra reparationer, byta ut liner eller genomföra underhållsarbete. 

 3. Kemisk obalans: Om poolvattnet har blivit starkt obalanserat eller förorenat på ett sätt som inte kan korrigeras med kemikalier, kan det vara fördelaktigt att tömma och fylla på poolen med färskt vatten. Det mesta går överraskande smidigt att lösa med kemi, som ordentligt grön sörja och algangrepp. Men det finns lägen som till exempel så kallat klorlås (över 40 ppm cyanursyra) då minst halva vattenvolymen bör tömmas ur ovanmarkspoolen och ersättas med nytt färskt vatten.

 4. Renovering eller omplacering: Vid större projekt som renovering eller omplacering av poolen kan det vara nödvändigt att tömma den för att underlätta arbetet.

Hur köper jag en pool från Riopool?

Det är superenkelt att köpa en pool från oss på Riopool. Gå in på vår hemsida, kolla in utbudet och välj en pool som passar dig och din familj. Oavsett om ni söker en stor, liten eller mellanstor pool, i kompositträ, trä eller stål, finns en pool som passar era behov bland vårt utbud. Klicka hem poolen genom att betala med någon av våra betalmetoder. Klart!

Snabb frakt

Levereras normalt inom 2-7 arbetsdagar. 

Snabb hantering

Ordern skickas oftast samma eller nästa arbetsdag inom 1 arbetsdag. 

30 Dagars öppet köp

30 dagars öppet köp på alla beställningar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen