• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!

Komposittrall av hög kvalitet - Grå, Svart, Brun, Terra m.m

Riopool Komposittrall träkomposit trallbrädor för trädäck och altan

Förgyll din pool och trädgård med ett vackert och slitstarkt kvalitetsgolv i träkomposit.

 • Snyggt, stilrent & modernt
 • Skönt stickfritt att gå på
 • Lång livslängd
 • Minimalt underhåll
 • Enkelt att lägga
 • 100% återvinningsbart

Pandatrall - högklassig komposittrall för moderna uteplatser. Pandatrall är motståndskraftig mot klor och saltvatten vilket gör det inte bara praktiskt men också vackert med träkomposit runt pool.

Pandatrall träkomposit plank finns som:

Tack vare webbaserad direktförsäljning kan vi hålla marknadens mest konkurrensmässiga priser men med högre kvalitet än liknande brädor. - Frågan är hur man verkligen har råd med vanlig impregnerad trätrall i längden? Beställ en provbit och fråga oss så berättar vi mer.

Panda Komposittrall matchar snyggt till Rio KompositpoolRio Kompositpool matchar Komposittrall

Komplettera din uteplats med en Rio Kompositpool i träkomposit som matchar Panda Komposittrall Antracit. Läs mer om Rio Kompositpool här.

Ytterligare information om komposittrall

Komposittrall är idag ett både populärt och snyggt val för uteplatsen. Det är inte särskilt svårt att förstå varför. Det finns nämligen många fördelar med komposittrall och det låga priset är bara en av dessa. Lågt pris? tänker du kanske, men räknar du på hela livslängden för ditt tralldäck och all arbetsinsats som så är komposittrall väldigt billigt att äga jämfört med vanlig trätrall.

Ser man till vanlig trall av trä så kommer detta med ganska höga krav på dig som husägare. Det är upp till dig att hålla trallen i en god vigör och det är du som, genom ett regelbundet underhåll, kommer att avgöra hur pass funktionellt och estetiskt tilltalande ditt altandäck blir. Ett underhåll som innebär regelbunden tvättning och rengöring, oljning säsongsvis samt byte och reparation av de plankor som skadats eller som blivit angripna av röta.

Det slipper du med komposittrall. Det är beständigt och det enda det kräver är att du rengör det med jämna mellanrum. Något som då heller inte är särskilt ansträngande. Äger du en trädgårdsslang så är det bara att använda den för att spola av däcket.

Perfekt vid poolen

Att komposittrall - som är gjort av plastmaterial - är vattenbeständigt är en klar fördel. Säg hejdå till olja, säg adjö till vax och so long till andra produkter som krävs om du har ett däck av trä. Man behöver inte skydda sin trätrall - komposittrallen står emot vatten och fukt på ett perfekt sätt redan som det är. Detta går väldigt bra ihop med något som många idag drömmer om: en utomhuspool.

Har man en utomhuspool så blir ett runtliggande däck en självklarhet. Man vill kunna sitta och sola i anslutning till poolen, läsa en bok och kanske även ha plats för både ett loungegrupp samt ett bord att äta vid. Det gör att upplevelsen av poolen förstärks och att den blir den självklara samlingsplats för hela familjen som man är ute efter. Att ha ett trädäck i anslutning till poolen kommer emellertid att vara riskabelt sett till hur mycket vatten som är omlopp. Det kostar på och träet - oavsett träslag eller skydd - kommer att nötas i förtid.

Komposittrall blir den ultimata lösningen. Panda kompositbrädor är måtståndskraftiga mot poolvatten och klor och håller sig fina över tid när trätrall torkar ut och slits. Dessutom går Panda komposittrall att få i räfflad form. Det ger säkerhet då det blir som ett integrerat halkskydd - något som är perfekt för barnfamiljen. Alla brädor Panda komposittrall är även borstade för att ge dem bättre halkegenskaper och även en naturlig känsla när man går på dem.

Komposittrall - ett snyggt alternativ

Det estetiska då? Komposittrall grå/ljusgrå finns, likaså komposittrall svart och utöver detta finns det även möjligheter att välja trall som imiterar olika träslag. Du behöver definitivt inte göra några estetiska avkall. Det är snarare tvärtom.

För en låg summa så får du ett snyggt, funktionellt och väldigt lättskött utedäck. Du kommer dessutom att få en lösning som håller år ut och år in utan att tappa vare sig färg, form eller funktionalitet. Kort sagt: det är lätt att förstå varför komposittrall blivit en storsäljare i Sverige.

Komposittrall av kvalitet 

Pandatrall är en högklassig kompositrall för tralldäck, altan och uteplats. Tack vare en bättre mix med hela 45% HDPE och lägre andel 45% träfiber behåller Panda komposittrall sina egenskaper längre än annan träkomposit. Materialet blir dyrare, men vi får en bräda som håller färg, form och utseende bättre över tid. Panda komposittrall finns som släta och rillade/räfflade, eller som mer påkostade Woodlook präglande med träådring för naturligt fin look. Panda Exklusiv är tillverkad i extra tåliga material och Panda Solid är en massiv bräda som underlättar figursågning och specialkonstruktioner.

 • Högklassig HDPE komposittrall som håller utseendet
 • Inget traditionellt underhåll (slipning, oljning, lackning, mögelsanering)
 • Härligt stickfritt under bara fötter
 • Stilrena färger och mönster som lyfter din uteplats
 • Enkla att lägga med startclips och mellanclips
 • Välj de smarta premiumclipsen som är svarta, dolda och enkelt tas upp i efterhand istället för att behöva bryta upp hela tralldäcket

Pandatrall komposittrall brädan är en premiumbräda jämfört med andra

 • Exklusiv skön träkänsla mot nakna fötter
 • Lyxigt hållbar ytstruktur - högre kvailtet över tid
 • Styvhet som klarar cc 40
 • Lätta brädor enkla att hantera
 • Solid bräda för figursågning och specialbyggen
 • Smidiga hanterbara brädor för snabbare & billigare montering

DYRARE MIX: HELA 45% POLYMER

Pandatrall innehåller hela 45% HDPE (högdensitetspolyeten) vilket ger en bättre styrka, stabilitet och utseende i längden jämfört med andra kompositer som har högre andel träfiber. Träfiber är den billiga delen i materialet, så brädor med mer träfiber bilr billigare men får också mer egenskaper som vanliga träbrädor när det gäller blekning/färgskiftning, uttorkning och uppsvällning vid fukt. Med en dyrare materialmix är Panda komposittrall mer stabil över tid när det gäller färg, form och utseende. Det är speciellt viktigt när man vill lägga sin komposittrall i poolmiljö.

NATURLIG KÄNSLA - SKÖNT MOT BARA FÖTTER

Pandatrall brädorna är borstade för att få en naturligt vacker yta som är skön att gå på även när man sparkat av sig skorna och njuer av sin altan barfota. Borstningen ger även brädan mycket goda halkegenskaper vilket är viktigt i poolmiljö. Vatten och blöta ytor ger dock alltid större halkrisk, så samma vett och försiktighet gäller för komposittrall som för vanlig trätrall, sten mm. 

BLIR KOMPOSITTRALL HET ATT GÅ PÅ

Under sommarens hetaste dagar blir de flesta mörka ytor hetare än ljusare. Panda komposittrall påverkas precis som vanlig trätrall av detta, så det kan finnas anledningar att välja ljusare Pandatrall för altan och trädäck som utsätts för solljus hela dagen. Alternativt skapar man skugga där man vistas med hjälp av Vongaz solsegel och får en mer behaglig utomhusmiljö som man kan nyttja längre utan att riskera sin hälsa. Eller så älskar man solen så mycket att man helt enkelt kan leva med de få dagar när den tittar fram ordentligt.  

Tjocklek & höjd - Är en tjockare / högre bräda av bättre kvalitet?

Nej, tjockare brädor behöver man göra om materialet eller konstruktionen inte är tillräckligt bra för att hålla. Med bättre material behöver man inte ha lika mycket material i brädan och kan därmed göra en tunnare / lägre bräda med samma hållbarhet eller bättre. Tjockare bräda innebär mer materialkostnad så antingen blir brädan dyrare eller så väljer man billigare material i brädan för att kompensera. Tjockare bräda innebär också mer tyngd, tätare cc-mått och därmed mer komplicerad hantering vid installationen. Högre brädor ger också högre byggmått vilket inte alltid passar in under altandörr, balkondörr och liknande. 

Sammanfattningsvis så är brädans höjd en dålig indikation på brädans kvalitet. Det kvaliteten i materialet som avgör hur den kommer hålla i längden.

Är komposittrall i solida massiva brädor bätter kvalitet?

Mer material i brädan ger solid massiv komposittrall mer stadga och hållfasthet i brädan. Så långt ger det mer kvalitet helt klart. Men har man en bra materialmix och fyller hela brädan med samma material så blir brädan flera gånger så dyr. Så en solid bräda med samma kvalitetsmaterial som vår Pandatrall skulle kosta mer än vad någon skulle vara beredd att betala för den. Så för att komma ner till rimliga nivåer prismässigt behöver man gå ner i materialkvalitet och fylla brädan med billigare material. En solid bräda blir egentligen bara dyrare då vår standard ihåliga Pandatrall räcker mer än väl. Solida brädor blir även tyngre, så kräver tätare CC-mått för att inte bukta ner emellan reglarna. Det ger högre kostnader för underkonstruktionen. Tyngre brädor är tyngre att hantera och ger mer påfrestningar vid installationen. Den stora fördelen med solida brädor är vid figursågning, trappor och andra specialbyggen. Eftersom en massiv solid bräda inte är ihålig så går det att figursåga den till andra former så att den går att användas mer som en vanlig träbräda vilket är en fördel vid speciallösningar.

Vilket CC-mått gäller för Panda komposittrall?

Pandatrall kompositbräda rekommenderas ett CC mått på 40 cm där andra kompositer bara klarar ner till 35 cm och lägre. Det ger en indikation på styvheten och kvaliteten i trallbrädan. Den högre kvaliteten i brädans materialmix gör att även bredare CC mått skulle fungera fint i vissa fall, men CC 40 är det som rekommenderas för att med marginal fungera för den stora majoriteten. Solida brädor är tyngre och behöver tätare CC-mått. 

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen