• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!

Hexagonal kalkylator

Räkna ut sidor, diagonal, area mm. på en 6-sidig hexagon.

 

 

Gör så här:

  1. Mät längsta diagonalen (d), en sida (a) eller från sida till sidan mittemot (s).
  2. Ange ett värde i cm för att få övriga värden automatiskt

Vattenvolym = Bottenarean x vattendjup

1m³ = 1 000 L / Liter

För att få fram vattenvolym mäts insidan av poolväggen, tex längsta diagonalen (d). Bottenarean multipliceras sedan med höjden, dvs. vattendjupet. (Vattenytan ligger i regel i höjd med mitten på bräddavloppet, vilket brukar vara ca 10-15 cm lägre än poolens höjd.)

Exempel: Familypool 400/119 

Innermått: 343cm (d) ger area 7,64m² x 1,04 (poolhöjd 119-15 cm) = ca 8m³

Använd bottenarean tex för att välja lämplig Poolrobot som täcker ytan bra. Likaså används vattenvolymen för att välja en lämplig Poolvärmepump. Välj efter pris, prestanda eller andra egenskaper som passar just ditt badande. Poolens volym är också viktig när det gäller val av reningsverk och dosering av kemi.

I poolens modellnamn anges i regel poolens yttermått dvs. längsta mått mätt i ytterkant av poolsargen. För hexagonal/oktagonal anges längsta diagonalen. För stålväggspooler anges i regel poolkroppens mått utan poolsarg, vertikala stolpar eller yttre stödben/stag. Då stålväggen är så tunn så anges inte innermåttet. Poolhöjden är upp till överkant på poolsargen. Se poolens specifikation eller manual för innermått och andra byggmått.

Beräkningarna gäller pool med helt rak botten. De är baserade på våra egna Riopooler men passar även de flesta andra liknande modeller. Kalkylatorn ger en god indikation och hjälp på vägen men vi måste reservera oss för fel och vi kan inte ta ansvar för eventuella fel eller påföljder. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen