• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!

Reningsverk / Sandfilter / Filterbollar

Rio Sandfilterpaket och Reningsverk är framtagna speciellt för hemmapooler och trädgårdspooler i alla storlekar. De passar pooler både ovan mark och nedgrävda eller inbyggda i altandäck. Sandfilterpaket Rio200 klarar de mindre poolstorlekarna medan Sandfilterpaket Rio450 täcker in de flesta poolerna. Sandfilterpaket Rio800 är ett riktigt kraftpaket för den som har större krav eller har kopplat på solfångare uppe på tak och behöver extra tryck i systemet. 

Generellt så väljer man ett så optimerat reningsverk som möjligt för att maximera reningseffekten utan att förbruka för många watt i elförbrukning. Sikta på att omsätta vattnet 3-4 gånger per dygn. Normalt vill man ha pumpen igång utan avbrott eller timer för att poolvärmare och kemidosering alltid behöver cirkulation för att fungera ordentligt.

Nya Reningsverk Rio EZ200 och EZ450 är speciellt framtagna för att användas med Rio FiberTech Filterbollar för bättre rening, ingen tung hantering som sand och ingen backspolning varje vecka som för sand. Filterbollarna tas ut och tvättas i nätpåse vid behov. Håll vattnet rent så blir det väldigt få sådanna tillfällen. Filterbollar ingår vid köp av EZ200 och EZ450.

Byt ut din filtersand mot Filterglas eller Rio FiberTECH filterbollar för bättre rening. Läs mer på produktsidorna nedan.

Arroyo Patronfilterrening för pool <16m3

Speciellt framtagna för små och medelstora pooler. Reningsverket är väldigt enkelt att använda och underhålla. Spola bara av eller byt ut när det är igentäppt med smuts. Flöde: 2 m3/h. Förbrukning: 72W 

Sandfilterpaket Rio200

Sandfilterpaket komplett med separat poolpump. Ett enkelt och effektivt reningsverk för ovanmarkspooler upp till 20 m3. Tyst reningsverk som är perfekt att ersätta befintligt patronfilter. Slipp patronbyten & filtertvätt - Byt patronfiltret mot ett effektivt sandfilterpaket med poolpump. Slanganslutningar för slang 32/38 mm med 1 1/4tum och 1 1/2tum gänga ingår. 

Sandfilterpaket Rio450 <45m3

Kompakt sandfilterpaket komplett med sandfilter och poolpump för ovanmarkspooler upp till 45 m3. Sandfiltret fångar effektivt upp föroreningar när vattnet sipprar igenom sanden.

Sandfilterpaket Rio800 <60m3

Starkare pump och större sandfilter krävs ibland för längre slangdragningar, solfångare uppe på garagetak eller om man kopplat på mycket tillbehör på vattensystemet.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen