• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!

Poolsupport

Vanliga frågor

Klicka på frågorna nedan för mer info

Hur lång tid tar det att montera en Riopool?
Går det att gräva ner en Riopool?
Måste man ha bygglov för att bygga en Riopool? 
Måste man ta ner Riopoolen på vintern? 
Hur vinterstänger jag min Riopool?

Hur lång tid tar det att montera en Riopool?

Effektiv tid tar det två personer ca 1-7 timmar att montera själva poolen beroende på modell, men vi rekommenderar att man gärna avsätter en helg. Tydlig manual och instrukionsvideo hjälper till att underlätta monteringen. Markarbete för att få en jämn och plan yta är inte inräknat, men väl värt att spendera tid på att göra ordentligt. Att fylla vatten i poolen kan ta ytterligare tid beroende på vilka möjligheter som finns.

Går det att gräva ner en Riopool

Precis som för andra stålväggspooler handlar det om att undvika att marktrycket från jorden utanför trycker in så att poolväggen rasar innåt. Det kan man undvika genom att stabilisera marken utanför på olika sätt. Prata med en markbyggare som kan se vad som är lämpligast för dina förutsättningar och ändamål. Så länge poolen har vatten håller den emot väldigt bra, men tänk på att man behöver tömma ibland för underhåll och annat, samt även komma åt runt reningsverket, och även för att någon gång i framtiden tex. byta liner. Tänk på att reningsverket ska stå i nivå med botten av poolen (så att vattnet rinner ifrån bräddavlopp nedåt till pumpen så att pumpen alltid är vattenfylld. Här är en variant på ett ordentligt markjobb med vacker stenläggning. Vissa markförustättningar kan kräva dyra åtgärder i markarbete där det är både bättre och biligare med någon av Folkpools lösningar. 

Decka in poolBilligast, enklast och vanligast är att inte gräva ner alls, eller att inte fylla emot poolväggen från utsidan med jord, utan ha luft emellan med tillräckligt lutning så att det inte rasar ner. Sen trallar man in snyggt med Pandatrall eller Relazzo komposittrall så att poolväggen sticker upp mycket, lite eller att poolsargen inte syns alls utan man bara ser vattenytan. Tänk igen på att det ska gå att komma åt reningsverk och pooldelar vid behov av underhåll, linerbyte och oförutsedda händelser. Vissa föredrar att bara se vattenytan, andra föredrar att lämna en kant som hjälper till att hindra löv och skräp etc. från att hamna i poolen. Poolen är självbärande, så får bara bära upp sig själv. Ge även lite svängrum för flexibilitet i konstruktonen för att fånga upp vågornas rörelser mm. Bygg inte trall som vilar på poolen utan ge svängrum för poolens rörelser. Stödbenen på ovala modeller sticker ut 1 m på varje sida.

Måste jag ha bygglov för att bygga en Riopool?

Själva poolen behöver normalt inte bygglov, men däremot kan byggen på höjden som altan, mur eller plank, pooltak m.m. behöva det. Marklov kan behövas om du schaktar eller fyller så att markens höjdläge ändras avsevärt. Anmälan kan krävas om man ansluter poolen till det allmänna vatten- och avloppsnätet. Innan du börjar bygga din pool är det därför viktigt att du kontaktar byggnadsnämnden i din kommun.

Måste jag ta ner min Riopool för vintern?

Nej, man bara vinterstänger poolen. Vinterbehandla vattnet (rätt ph, chockklorera, ev. algmedel om dygnsmedeltemperaturen är över 10°C), ta in det som kan frysa och täck poolen med vinertäcket. Detta finns enkelt och mer detaljerat beskrivet i manualen.

Hur vinterstänger jag min Riopool?

Börja med att chockklorera vattnet. Om dygnsmedeltemperaturen är över 10°C - tillsätt Algdräpare. Vinterstängning av ovanmarkspoolen är mer detaljerat beskrivet i manualen.

 

Läs mer i din manual för Riopool Ovanmarkspool som går att ladda ner på produktens egen webbsida eller under Support > Manualer.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen