• Hos oss är det prisvärt, enkelt & tryggt att förverkliga drömmar!
Riopool Poolkalkylator - Beräkna vattenvolym för din pool

Välj formen på din pool om den är rektangulär, rund, oval, oktagonal (åttakantig med 8 sidor), oktagonal oval, eller hexagonal (sexkantig med 6 sidor).
Ange innermåtten på poolen samt poolens fullhöjd.
Uträkningen är baserad på Riopooler men fungerar bra även på de flesta andra likande pooler. Resultatet är en indikation. Vi tar inte ansvar för ev. fel eller påföljder.

= Ca

Här ovanför kan du beräkna volymen på din runda pool i kubikmeter (m³). Ange Diameter samt Höjd.

= Ca

Här ovanför kan du beräkna volymen på din ovala pool i kubikmeter (m³). Ange Längd, Bredd samt Höjd.

= Ca

Bild på en Oktagon med en sida markerad
= Ca

Billd på en Hexagon med en sida markerad
= Ca

= Ca

Välj form på din pool och ange värden för att kalkylera poolvolymen i kubik för din pool.

Med vår Riopool poolvolymkalkylator online kan man räkna ut hur myckt vatten poolen rymmer. Volymen för en rund pool räknas ut genom att berkäkna volym på formen av en cylinder.

Poolvolymkalkylatorn räknar ut bottenarean och multiplicerar med höjden med avdrag på ca 10-15 cm för vattennivån jämfört med poolens höjd. 

Ta reda på hur många liter vatten din pool har genom att fylla i värderna i kalkylatorn. Svaret i kubikmeter (m3) multipliceras med 1 000 för att få antalet liter, så 1 m³ = 1 000 Liter. Har du 10 m3 (kubikmeter) vatten så är det samma som 10 000 liter. 

Poolvolymen anges normalt i kubikmeter ("kubik") eller m³. Volymkalkylatorn ovan räknar ut antalet kubik en pool innehåller. 

Bottenarean på kan räknas som längden x bredden för att få fram ytan i kvadratmeter m² ("kvadrat"). Sargen på poolväggens ovansida går ofta ut ifrån poolväggen. Sedan behöver marken under iordningställas en bit större än själva poolen för att få en stabil grund. även en yta för maskinrum brukar läggast till brevid poolväggen. Extra utrymme behövs om poolen grävs ner, dels för ev. dränering och dels manöverutrymme för att komma åt och bygga poolen ordentligt.

Stålväggspool ovan mark klarar sig med en iordningställd markyta mellan 10 och 30 cm utanför poolens bottenarea. Oval stålväggspool med stöttor går ut ca 1m på varje långsida. Riopool Slim-Fit har u-balk så behöver bara 15 cm på långsidorna.

För nedgrävda pooler behövs plats för att komma åt att installera, så minst 75-130 cm utanför poolens bottenarea behöver grävas ut för att komma åt ordentligt.

Poolen har ett bräddavlopp ("skimmer") där max och min nivåer är markerade. Vattenvolymen ska hållas därimellan för att inte skada utrustning, pool eller försämra vattnets värden. Lägg inte vattennivån på gränsen eftersom vattennivån kan variera naturligt. Vatten försvinner med avdunstning och fylls även på naturligt med regn.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen