Vi hjälper till även om du väntar med att bygga din pool nästa sommar så det gör ingen skillnad. Kolla av så allting kommit fram fint vid leveransen, för ju snabbare vi får information desto snabbare kan vi hjälpa till.
Alla våra pooler går att gräva ner, men alla material mår bättre av att stå luftigt istället för att man fyller emot dem. Stålväggar kan även behöva extra stöd.
Precis som för andra stålväggspooler handlar det om att undvika att marktrycket från jorden utanför trycker in så att poolväggen rasar innåt. Det kan man undvika genom att stabilisera marken utanför på olika sätt. Prata med en markbyggare som kan se vad som är lämpligast för dina förutsättningar och ändamål. Så länge poolen har vatten håller väggarna emot väldigt bra, men tänk på att man behöver tömma ibland för underhåll och annat, samt även komma åt runt reningsverket, och även för att någon gång i framtiden tex. byta liner. Tänk på att reningsverket ska stå i nivå med botten av poolen (så att vattnet rinner ifrån bräddavlopp nedåt till pumpen så att pumpen alltid är vattenfylld. Här är en variant på ett ordentligt markjobb med vacker stenläggning. Vissa markförustättningar kan kräva dyra åtgärder i markarbete där det är både bättre och biligare med någon av Folkpools lösningar.
Billigast, enklast och vanligast är att inte gräva ner alls, eller att inte fylla emot poolväggen från utsidan med jord, utan ha luft emellan med tillräckligt lutning så att det inte rasar ner. Sen trallar man in snyggt med Pandatrall eller Relazzo komposittrall så att poolväggen sticker upp mycket, lite eller att poolsargen inte syns alls utan man bara ser vattenytan. Tänk igen på att det ska gå att komma åt reningsverk och pooldelar vid behov av underhåll, linerbyte och oförutsedda händelser. Vissa föredrar att bara se vattenytan, andra föredrar att lämna en kant som hjälper till att hindra löv och skräp etc. från att hamna i poolen. Poolen är självbärande, så får bara bära upp sig själv. Ge även lite svängrum för flexibilitet i konstruktonen för att fånga upp vågornas rörelser mm. Bygg inte trall som vilar på poolen utan ge svängrum för poolens rörelser. Stödbenen på ovala modeller sticker ut 1 m på varje sida.
Ifall det står GRE på dina täckkåpor över sargplåtarnas skarvar så är det en GRE pool.
En familypool är ifrån GRE ifall den har metallplåtar som täcker skarvarna mellan toppsargbrädorna. Ifall den inte har det så är det EZ du ska använda.
Normalt saltvatten (<0,5%) är inte något problem för våra reningsverk och poolvärmepumpar men salthalten ökar korrosionsrisken på metaller i konstruktionen eg. poolstommen. Om det uppstår läckage vid håltagningar eller vid ev. skrapmärken från monteringen så kommer korrosionsrisken öka och gå snabbare än annars. Stålväggspooler är mer utsatta och Familypoolerna i trä och Rio Kompositpool har färre eller inga känsliga delar. Laguna Slimfit Preimium har delar i resin plastkomposit och färre delar i metall än vanliga stålväggspooler och därför mindre känslig.
Saltvattenspool med saltklorinator eller om man använder havsvatten som bräckt Östersjövatten brukar ha max 0,5% salthalt vilket våra Riopooler klarar fint. Fyller man med Östersjövatten så behövs normalt inget filter mer än grovfiltret runt insuget på sugslangen för pumpen i havsvattnet. Efter att man fyllt poolen behövs bara lite extra klorering beroende på hur mycket mikroorganismer mm. som följer med vattnet.
Ja, alla våra HeatDragon poolvärmepumpar har titanväxlare och klarar av saltvatten och saltklorinator.
Alla köp görs på vår webbsida Riopoo.se. Vi har ingen butik i lagret så det går inte att köpa på plats. Däremot kan man hämta sin order på lagret efter man fått en avisering att paketet finns att hämtas.
Ja, den är idealisk att lägga runt poolen då den är motståndskraftig mot poolvatten mm.
Denna liners tjocklek är 0,40. Kör däremot inte fast på linerns tjocklek då det viktiga är linerns kvalité. Är det sämre kvalité kan en tjockare liner behövas. . Vi använder världsledande leverantörer för våra liners så tjockleken 0,40 går lika bra som till exempel 0,60.
Pumpem och flödet är olika, därför klarar EZ350 större pooler. EZ350 har även större filtertank, fiberTECH filterbollarna är samma. De är uppmätta till att fånga upp partiklar på 1my, men vi brukar skriva 3my för att ha lite marginal. De är otroligt effektiva.
Man ska inte ha för stark pump för sandfiltertankens storlek, så ifall man har en 450 tank ska ens pump även vara 450.
Gällande storlek på pumpen så är det bästa att ha en pump som passar ens pool istället för att trappa upp en storlek. Man behöver sällan mer kräm och det drar istället onödigt med el och kan även vispa runt vattnet i onödan.
Vi kan rekommendera ny effektivare Rio350 ifall ni vill ha en lite starkare pump som är effektivare.
Man ska inte ha över 30 grader i en linerpool för att inte linern ska åldras i förtid. 27 grader brukar vara behagligt, så man brukar ha någonstans däremellan oftast.
Det mått vi har är de som är uppe på hemsidan. För 4x8 kan man möjligen kombenera de mindre i vackra konstellationer. Se manual för lite inspiration.
Vi rekommenderar alltid överdrag och poolvårdspaketet till alla pooler. Övriga väljer man efter behov. Kika gärna i rutorna vid produktbilden och se rekommenderade tillbehör nedanför produkttexten.
De pooler vi har på hemsidan är de vi kan erbjuda just nu. Djupare pooler säljs inte i samma utsträckning då våra pooler är mer barnvänliga och man badar även mer där man kan bottna och chilla istället för att gå upp när man inte orkar simma runt mer. Man står inte raklång i vattnet utan sjunker ner bekvämt under ytan med böjda ben. Djupare pooler kräver även mer komplicerad installation med gjutning runt väggarna o dyl, så de extra centimetrarna får budgeten att dra iväg betydligt. Så det är därför de djupa poolerna inte är lika populära som de ca 120 och 130 höga.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen